Over ons

De (projectruimte) nieuwe kunstruimte is een activiteit van Stichting STOK – Stedelijk Overleg Kunstenaars in Den Bosch. We organiseren onder meer tentoonstellingen met Jong Talent, de expositie reeks Stedelijke Kunstenaars.

Van september 2019 tot mei 2021 bezocht u ons op het adres Pastoor de Kroonstraat 18, Den Bosch (vlakbij de Markt en parkeergarage De Arena) op 7 minuten lopen van het station.

Vanaf september 2021 hebben we de projectruimte de nieuwe kunstruimte. Hier kunnen kunstenaars op uitnodiging of na pitch van het eigen voorstel een periode werken. Waarna er de gelegenheid is om op afspraak in gesprek te gaan met de kunstenaar over zijn werk.

Van mei 2021 tot nu zijn we, daarbij ondersteund door ambtenaren van de Gemeente Den Bosch op zoek naar nieuwe ruimte om exposities te kunnen verzorgen en zo bezoekers uit Den Bosch en daarbuiten kennis te laten maken met het werk van professionele kunstenaars. Dit heeft nog niet geresulteerd in een toegankelijke en betaalbare ruimte.

Ook hebben we intensief de samenwerking met de culturele instellingen in Den Bosch onderzocht en bijv. afspraken met Huis73 gemaakt over een nog te organiseren expositie, die helaas vanwege de Corona maatregelen nog geen doorgang heeft kunnen vinden.

2020 – 2021 We hielden en houden ons aan de Corona maatregelen van de overheid. Dit heeft langdurige sluiting van de nieuwe kunstruimte betekent. Voor iedereen die van kunst houdt en voor de bij ons aangesloten kunstenaars een moeilijke periode.

Voorwaarde voor deelname aan expositie van de nieuwe kunstruimte projectruimte of op locatie is dat de kunstenaars zich aansluiten bij Stichting STOK en (dagdelen) aanwezig zijn tijdens de openingsuren of bezoek op afspraak.

Contact: info@denieuwekunstruimte.nl

STICHTING STOK

In Den Bosch organiseerde Stichting STOK, opgericht in 2001, exposities in ruimtes in de Vughterstraat, Guardianenhof, Snellestraat, in het Kruithuis en in de nieuwe kunstruimte.

Stichting STOK is een vrijwilligers organisatie. Wij ontvangen subsidie van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch; donaties van kunstliefhebbers en kunstenaars; bijdrage van aangesloten kunstenaars; incidentele subsidie voor activiteiten (waaronder de tweejaarlijkse Atelierroute). Met bruikleen van materialen en voorzieningen van Stichting Wederzijds – kunst in context (Den Bosch) konden we de nieuwe kunstruimte inrichten. We bedanken eenieder die met bijdragen, subsidie, donaties, vrijwilligerswerk de nieuwe kunstruimte mogelijk maakt.

De huur van de ruimte aan de Pastoor de Kroonstraat 18 was mede mogelijk gemaakt door bemiddeling van VOLOP Den Bosch. De gemeente Den Bosch heeft besloten om in 2021 geen gebruik meer te maken van de bemiddeling van VOLOP.

Bestuur voorzitter is Oscar Schrover, penningmeester/secretaris is Yvonne Tolman, lid: vacature. Bij Stichting STOK zijn professionele kunstenaars aangesloten.

Stichting STOK is ingeschreven bij de KvK onder NL17132911 |Rekeningnummer Stichting STOK NL15INGB0009194574 |Contact: Stokbestuur@denieuwekunstruimte.nl