Over ons

Stichting STOK is wederom op zoek naar een nieuwe locatie voor de nieuwe kunstruimte , Den Bosch. Tot die tijd is de nieuwe kunstruimte op locatie. De nieuwe kunstruimte is een activiteit van Stichting STOK – Stedelijk Overleg Kunstenaars in Den Bosch. We organiseren onder meer tentoonstellingen met Jong Talent, de expositie reeks Stedelijke Kunstenaars en de tweejaarlijkse Atelierroute Den Bosch.

Voorwaarde voor deelname aan expositie van de nieuwe kunstruimte projectruimte of op locatie is dat de kunstenaars zich aansluiten bij Stichting STOK en (dagdelen) aanwezig zijn tijdens de openingsuren of bezoek op afspraak.

Van september 2019 tot mei 2021 bezocht u ons op het adres Pastoor de Kroonstraat 18, Den Bosch (vlakbij de Markt en parkeergarage De Arena) op 7 minuten lopen van het station. Voor Stedelijke Kunstenaars VIII bezocht u ons in 2022 bezocht u ons in gebouw C achter de Jamfabriek in Den Bosch aan de Helfheuvelweg 11.

We hebben intensief de samenwerking met de culturele instellingen in Den Bosch onderzocht en bijv. afspraken met Huis73 gemaakt over een nog te organiseren expositie, die helaas vanwege de Corona maatregelen nog geen doorgang heeft kunnen vinden.

2020 – 2021 We hielden ons aan de Corona maatregelen van de overheid. Dit heeft langdurige sluiting van de nieuwe kunstruimte betekent. Voor iedereen die van kunst houdt en voor de bij ons aangesloten kunstenaars een moeilijke periode.

Contact: info@denieuwekunstruimte.nl

STICHTING STOK

In Den Bosch organiseerde Stichting STOK, opgericht in 2001, exposities in ruimtes in de Vughterstraat, Guardianenhof, Snellestraat, in het Kruithuis, en vervolgens vanaf 2019 in de nieuwe kunstruimte.

Stichting STOK is een vrijwilligers organisatie. Wij ontvangen subsidie van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch; donaties van kunstliefhebbers en kunstenaars; bijdrage van aangesloten kunstenaars; incidentele subsidie voor activiteiten (waaronder de tweejaarlijkse Atelierroute). Met bruikleen van materialen en voorzieningen van Stichting Wederzijds – kunst in context (Den Bosch) konden we de nieuwe kunstruimte inrichten. We bedanken eenieder die met bijdragen, subsidie, donaties, vrijwilligerswerk de nieuwe kunstruimte mogelijk maakt.

De huur van de ruimte aan de Pastoor de Kroonstraat 18 was mede mogelijk gemaakt door bemiddeling van VOLOP Den Bosch. De gemeente Den Bosch heeft besloten om in 2021 geen gebruik meer te maken van de bemiddeling van VOLOP.

Bestuur voorzitter is Oscar Schrover, penningmeester/secretaris is Yvonne Tolman, lid: vacature. Bij Stichting STOK zijn professionele kunstenaars aangesloten.

Stichting STOK is ingeschreven bij de KvK onder NL17132911 |Rekeningnummer Stichting STOK NL15INGB0009194574 | Contact: Stokbestuur@denieuwekunstruimte.nl of info@denieuwekunstruimte.nl