Over: Atelierroute Den Bosch 16 |17 oktober 2021

In het weekend van 16 en 17 oktober vond de 14e editie van de Atelierroute 2021 in de gemeente Den Bosch plaats. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met professionele kunstenaars in de stad. In 81 ateliers opende de kunstenaar voor u de deur en liet u toe in zijn of haar werkplek.

De folder met kaart en adressen en het Atelierroute 2021 Magazine (KRANT) was gratis verkrijgbaar in de open ateliers en bij diverse organisaties in de stad. Mocht u als nog een exemplaar willen bestellen, stuur dan een email.

Deelnemende kunstenaars

Fleur van den Akker, Arjan van Arendonk, Rozette Bakker, Gerlo Beernink, Anne van den Berg, Ineke van Berkom, Harry van Berlo, Evalore Beukers, Susan de Boer, Monique van den Boomen, Bea Bozon, Rietje de Bijl, Paul Corvers, Geert Cox, Daphne van Daelen, Thomas Dekker, Pieternel Dekkers, Willemijn van Dorp, Geoffrey van Dijk, Ank van Engelen, Marian van Esch, Fred Geven, Tom Godefrooij, Bernadette Goossens, Rob Heesbeen, Marianne van Heeswijk, Monique Jansen, Ilse Jöbses, Manita Kieft, Jenetta de Konink, Marlies Krijgsman, Pjotr van Leeuwen, Eduard Linders, Keetje Lindner, Lisetteh, Janus Metsaars, Frits Peeters, Marieke Peters, Henk Pieterse, Bert Poulisse, Timon Prosper, Susan Reijnders, Sarah van Rossem, Carlette Rijcken, Henny Schakenraad, Brigitte Scholman, Susanne Silvertant, Pieter van Sleeuwen, Keslien Smeets, Hans Snelders, Francine Steegs, Roos Terra, Renske de Veld, Saskia Vermee, Frans Vogels, Nantsje Vonk, Marloes Vreeswijk, Roger Walschots, Shirley Welten, Puck Willaarts, Frank Willems, Ellen Willink, Hans van Wingerden, Helene de Winter, Monique van de Wijdeven, Jan Wijers, Hedwig Zegger, Marthe Zink

En: Ben Acket, Monique Ten Bosch, Eric van Boxtel, Petrie van Bracht, Parwin Ghorbani, Antoinette Janssen, Maarten Ketelaars, Gitta Lathouwers, Marieke School, Lieke Tripaldelli, Carel Venrooy, Edwin Winpol.

De open ateliers tijdens de Atelierroute 2021 Den Bosch, bieden u de gelegenheid om het kunstwerk in relatie tot de kunstenaar en zijn werkomgeving te aanschouwen. Om het gesprek aan te gaan over de kunst, om werkelijk contact te maken.

Wethouder Mike van der Geld (Cultuur): Dank aan de organisatoren van deze atelierroute. Wat fijn dat de deuren weer open kunnen na onze kennismaking met corona anderhalf jaar geleden. Het is weer tijd voor ontmoeting tussen kunstenaars en kunstliefhebbers. Wat goed dat we elkaar weer kunnen prikkelen en inspireren met het al het moois dat we samen in Cultuurstad van het Zuiden weten te brengen.

Deze 14e editie van de tweejaarlijkse atelierroute voelt bijzonder, omdat we het lang hebben moeten stellen zonder fysieke ontmoeting met kunst en kunstenaars. Ook nu veel Corona maatregelen zijn versoepeld vragen we u om de wensen van de kunstenaar te respecteren, wanneer u het atelier bezoekt. Neem de hygiëne maatregelen in acht, pas op u zelf en houd rekening met de gezondheid van anderen. Dan kunnen we ook dit jaar er met elkaar weer een mooi weekend van maken.

Nieuwsbrief Atelierroute 2021, 3 oktober 2021

Let op: de eerder aangekondigde groepsexpositie in het Cementrum, in Den Bosch Noord, ging niet door. We hebben tot 7 oktober geprobeerd om een oplossing te vinden, dat is ons helaas niet gelukt.