Over: Stedelijke Kunstenaars VII

1 december t/m 3 januari 2021 (tussentijds op 9 dec. gesloten vanwege Corona maatregelen)

Stedelijke kunstenaars VII met werk van 8 stedelijke kunstenaars en Benita Mylius als gast. Op twee verdiepingen: in de bovenzalen en in de benedenzaal. Kunstenaars die al een professionele loopbaan achter zich hebben en succes hebben geboekt en nog altijd actief zijn als kunstenaar. Een kijkgenot na de lockdown vanwege Covid-19. Te zien waren installaties, tekeningen, grafiek, schilderijen, tapijten en objecten.
Opnieuw een onderzoek naar de brede en diverse kunstpraktijk in de stad Den Bosch en een gast kunstenaar uit Berlijn/Den Haag.

Aan de expositie namen de volgende kunstenaars deel.

Frans Beerens studeerde aan de Academie in Den Bosch (1976-1983) en de Jan van Eyckacademie in Maastricht (1984-1986). Hij exposeerde werken in o.a. Huize Marseille in Amsterdam, Museum de Pont in Tilburg, museum Coda in Apeldoorn en Museum Belvedére in Heerenveen, het Kunstpalast in Düsseldorf in Duitsland en Ludwig Museum in Boedapest in Hongarije, . Beerens nam deel aan talloze groepstentoonstellingen, o.a. in Kunsthal Boschveld in Den Bosch, de Kunstkamer in Hoogeloon en de Keg in Schijndel.

Arthur den Boer studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (1987-1991) en de academie Sint Joost in Breda (1996–1997). Den Boer ontving in 1998 met vier andere kunstenaars de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Arthur den Boer was geruime tijd verbonden aan galerie Jan van Hoof in Den Bosch en nam deel aan groepsexposities in o.a. Amsterdam, Breda, Heusden en Maastricht.

Gerard van den Dobbelsteen studeerde aan de academie Sint Joost (1975-1978) en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (1978-1981). En hij  volgde onderwijs aan het Instituut voor Sociologie in Utrecht (1981-1982). Van den Dobbelsteen exposeerde o.a. in Museum het Kruithuis en het Noordbrabants Museum in Den Bosch, Museum het Valkhof in Nijmegen, en het Nationaal Museum Gabarone in Botswana. Zijn werk bevindt zich in openbare en particuliere verzamelingen.

Cees Gunsing studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (1969-1975). Hij exposeerde oa. in de Melkfabriek en Galerie Cesare in Den. Bosch  Museum de Wieger in Deurne en de Verbeke Foundation in Kemzeke (België). Gunsing nam deel aan groepstentoonstellingen in Nederland, Polen, Tsjechië, Schotland en Duitsland, en ondernam kunstprojecten met Marc Bijl, Wim Doedel, Jan van de Langenberg en Johan Lubbers. Gunsing werd ook bekend als bestuurslid en curator van de Nederlandsche Cacaofabriek, Helmond.

W-J Kersten studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Zijn eerste expositie was in 1977 in de Moriaan (Gem. Tentoonstellingsdienst, de voorloper van het Stedelijk Museum) in Den Bosch, waar hij exposeerde samen met Jan de Bie. Kersten zijn tekeningen werden in 1980 bekroond in Wroclaw, Polen. Hij stelde werk tentoon in het Noordbrabants Museum en galerie Arti Capelli in Den Bosch. Kersten exposeerde o.a. bij Galerie Asselijn, galerie Zero, galerie Erdmann, galerie van den Berg, galerie Baks, galerie de Zaal, galerie Kokon en galerie Arti Capelli.

Jessica Knoot  studeerde aan de Academie van Rotterdam en Den Bosch. Zij stelde werk tentoon in het Stedelijk Museum Roermond, het Kunstmuseum Den Haag en Museum Heerenveen. Knoot nam deel aan groepstentoonstellingen in o.a. Keulen, Passau en Bad Aibling in Duitsland, Malaga in Spanje, en in Ulft, het WAD in Delft en de KEG in Schijndel.

Benita Mylius – gasttkunstenaar –  is kunstschilder en graficus. Mylius woont en werkt in Berlijn en Den Haag. Mylius studeerde aan de Vrije Academie in Den Haag (2001-2008). Ze nam deel aan groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Mylius stelde werk tentoon in o.a. Den Haag, Enschede, Eindhoven, en in Berlijn, Düsseldorf, Leipzig, Offenbach in Duitsland. Haar werk hing in Museum Heerenveen, het Kunsthaus Sootbörn in Hamburg en het Atelierhaus in Aken. Mylius had een solotentoonstelling bij galerie Rehorst in Den Haag.

Charles Popelier studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hij exposeert sedert 1991 regelmatig in galerie Borzo in Amsterdam en bij galerie Rob van Rijn in Maastricht. Zijn werk bevindt zich in diverse openbare en particuliere collecties, o.a. van Z.M. Koning Willem Alexander en H.M. Koningin Maxima. Popelier nam deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn werk hing o.a. op de prestigieuze TEFAF, het theater Chassé in Breda, en het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. 

Pieter Zouwen  studeerde beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving en was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Zouwenj is beeldhouwer en collagist. Hij stelde zijn werk tentoon op diverse groepstentoonstellingen en pop-up locaties. Aan de Maaspoortweg in Den Bosch staat een openbaar kunstwerk van zijn hand. Zouwen zijn voornaamste werkmateriaal als beeldhouwer is papier. De kunstenaar houdt atelier in Nova Zembla aan de St. Josephstraat in Den Bosch.