Over: Stedelijke Kunstenaars VI

13 september t/m 11 oktober 2020

Kunstenaars die zich met het landschap uiteenzetten en dit tot uitdrukking brengen in objecten, schilderijen en grafisch werk. Verstild, meditatief, soms verwarrend en toch steeds weer verrassend. Opnieuw een onderzoek naar de brede en diverse kunstpraktijk in de stad Den Bosch en een gast kunstenaar uit Gent.

Aan de expositie namen de volgende kunstenaars deel.

Datahunter (alias van Janetta Adriana) is graphic artist. Zij studeerde af aan de Academie in Den Bosch en werkte aan animatiefilm, 2D en 3D computer-animaties. Datahunter maakt, met behulp van open source software, in de taal van deze tijd (computercodes) kunst. In haar graphic art vermengt zij het analoge met het virtuele. Datahunter exposeerde eerder in de Melkfabriek en het Werkwarenhuis in Den Bosch.

Rietje de Bijl schildert en maakt boekobjecten en leporello‘s waarin de woorden vorm zijn, niet gehecht aan inhoud. In haar schilderijen verwerkt zij indrukken opgedaan tijdens haar reizen naar o.a. Ierland tot expressionitische landschappen. Zij studeerde textiele werkvormen en studeerde aan de Vrije Hogeschool voor Kunsten in Driebergen. Rietje de Bijl houdt atelier in Den Bosch. Zij  exposeerde haar landschappen in tal van galeries en instellingen. In de nieuwe kunstruimte zijn zowel haar schilderijen als haar boekobjecten te zien. 

Pieternel Dekkers is beeldend kunstenaar en maakt schilderijen en tekeningen. Zij vertaald door haar waargenomen landschappen in materie en structuur. Ook het vermengen van verf met natuurlijke grondstoffen maakt onderdeel uit van haar kunstpraktijk. Ze volgde lessen bij o.a. Janus Metsaars en Nora Tholhuijsen. Pieternel Dekkers was jarenlang werkzaam in de Jeugdhulpverlening. Zij exposeerde o.a. in Delft, Veghel en Den Bosch, en atelier 17 in Middelbeers. In Den Bosch was haar werk te zien bij galerie Studio Vennix, Kunsthal Boschveld, galerie / boekwinkel Luilui. Pieternel Dekkers is nu verbonden aan Galerie Artesoffitta in Veghel. 

Chika Ito is graficus, boekverzorger en maakt inkt en verstoffen van dingen die je kunt eten, op zoek naar veilige drukinkten in de grafische werkplaats. Tot haar clienten behoren Museum Boijmans van Beuningen, en het Stedelijk Museum Amsterdam. Zij is ook actief als papierrestaurateur en conservator. Chika Ito studeerde aan de Universiteit van Southern Illinois en volgde een aantal postgraduate cursussen, o.a. bij de Art Students League in New York. Chika Ito ontving in 2010 een subsidie van de NBKS.  Zij stelde grafiek ten toon in Nederland, Spanje, New York, Australië, Duitsland en Italië. In Den Bosch was haar werk eerder te zien bij het Grafisch atelier.

Dominiq V.D.wall is kunstenaar en lector aan Luca School of Arts Gent, campus St. Lucas Gent. De vervreemding speelt een rol in zijn monumentale schilderijen, waarin een grafische wijze van kijken wordt gecombineerd met een abstraherende verstilling. V.D.wall studeerde aan de Academie in Gent en het Hoger Instituut in Antwerpen. V.D.wall zijn werk werd vele malen bekroond (1988-1996). Hij exposeerde in Nederland en Frankrijk, Spanje, Griekenland, Italië, India, China, Zuid-Afrika.