Expositie reeks Stedelijke kunstenaars

Met werk van kunstenaars die aan de stad verbonden zijn en hier wonen, werken of hun atelier hebben.

Binnenkort STEDELIJKE KUNSTENAARS IX tentoonstelling Atelierroute Den Bosch 2023 van 30 september t/m 6 oktober 2023.

In 2023 zijn nog vanwege de beperkingen verbonden aan de ruimte achter de Jamfabriek, gebouw C, Den Bosch geen tentoonstellingen gerealiseerd.

In 2022 is de tentoonstelling Stedelijke Kunstenaars VIII van 7 oktober – 28 oktober gerealiseerd. Opening 7 oktober 2022 door Wethouder Mike van der Geld. In het Brabants Dagblad verscheen een artikel.

In 2020 – 2021 zijn 7 tentoonstellingen gerealiseerd met werk van professionele kunstenaars uit de stad. De exposities zijn geopend door Oscar Schrover, curator.

Het Brabants Dagblad (ook te vinden via het Algemeen Dagblad) plaatste een artikel over Stedelijke kunstenaars III vanwege het overlijden van Bianca Tangande; over Stedelijke Kunstenaars IV en dan met name over de verrassende, onbekende kunstenaar Pim van Pagee; en over Stedelijke Kunstenaars VII.

Ook is er een publicatie verzorgd van het werkschrift van de kunstenaar Pim van Pagee.

“Nieuwe Kunstruimte onthult rijkdom Bossche scene .. In de Nieuwe Kunstruimte van STOK maken acht gerenommeerde Bossche kunstenaars – veelal vijftigplussers – een stand van zaken op. … Voor de zevende maal maakt Schrover een rondje langs de stedelijke ateliers. Dit keer zijn de kwaliteit en diversiteit erg hoog.De volle rijkdom van de Bossche kunstscene blijft vaak onterecht verborgen maar is hier gelukkig nog te bewonderen.” Mark van de Voort, Den Bosch, Brabants Dagblad, 4-12-2020